Welke pannen heb je nodig in een pannenset?

Welke pannen heb je nodig in een pannenset? Cooking Totem

Jouw keuken is niet compleet zonder een fijne pannenset. Maar welke pannen heb je écht nodig in een set en waarvoor kun je ze gebruiken? Welke pannen je nodig hebt in een pannenset is in de eerste plaats afhankelijk van jouw voorkeuren en kookkunsten. Ben je bijvoorbeeld een ster in sauteren? Maak je vaak wokgerechten, soepen of sauzen? 

Voor elke bereiding is er de juiste anti-aanbakpan. Het goede nieuws? Een kwalitatieve pannenset bevat alle pannen die je nodig hebt. Zoals een wok- grill- en koekenpan, maar natuurlijk ook een soeppan en een sauspan. De pannen die écht niet mogen ontbreken in een goede set hebben we hieronder beschreven. Zo maak je jouw keuken compleet. 

Kiezen voor een PFOA-vrije en stapelbare pannenset

Er zijn veel verschillende pannensets op de markt. Als je op zoek bent naar een alles-in-één oplossing voor in het keukenkastje, kies dan voor een stapelbare pannenset. Deze pannen zijn voorzien van een PFOA-vrije anti-aanbaklaag en nemen weinig ruimte in beslag. Je hebt dus eigenlijk maar één keukenkast nodig voor het opbergen van wel 5 grote pannen. 

Tip! De Cooking Totem is een stapelbare pannenset die alle anti-aanbakpannen bevat die je nodig hebt. Natuurlijk compleet met deksels en afneembare handvatten. Het stapelbare design voorziet je van ruimtebesparing, maar ook van PFOA-vrije en professionele pannen!

Deze anti-aanbakpannen zijn onmisbaar in een pannenset

Als chef kok van jouw eigen keuken moet je kunnen beschikken over het juiste materiaal. Elk recept is anders en ook de ingrediënten vergen een verschillende verleiding. Eén pan gebruiken voor al jouw culinaire hoogstandjes werkt gewoonweg niet. Dus welke pannen heb je écht nodig in een pannenset en voor welke gerechten gebruik je welke pan?

  1. Koekenpan met anti-aanbaklaag

Een goede pannenset bevat zeker een PFOA-vrije koekenpan. Met deze pannen kun je de lekkerste gerechten bereiden. Zoals bijvoorbeeld vis, gepaneerd vlees en gevogelte, wentelteefjes of een omelet. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat het ingrediënt niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Zelfs niet als je géén boter of olie gebruikt. Een koekenpan gebruik je op middelhoog of hoog vuur. De dunne bodem zorgt voor een gelijkmatige garing. 

Daardoor kun je deze pan ook gebruiken om gerechten te sauteren. Dat is het aanbraden van voedsel op een hoger vuur. Omdat ze vaak worden geleverd met een deksel, kun je deze koekenpan en sauteerpan ook gebruiken om slow cooking gerechten mee te maken.  

Door de dichte deksel is deze pan geschikt om te smoren en vlees langzaam te garen. 

  1. Wokpan

Niet veel mensen zijn in het bezit van een wokpan. Dat terwijl deze pannen juist ontzettend veelzijdig kunnen worden gebruikt in de keuken. Een wok mag dan ook zeker niet ontbreken aan een pannenset. Dit zijn de enige pannen waarmee je de lekkerste roerbakgerechten kunt maken. Dat geldt natuurlijk ook voor vlees, groenten of vis. Wist je dat je in een wok ook kunt frituren? Zoals gepaneerde garnalen, uienringen of andere lekkere snacks. Door de brede en ronde vorm is een wok ook ideaal voor eenpansgerechten. 

  1. Grote soeppan

Soep is pas lekker als je een grote hoeveelheid maakt. Een pannenset moet dus zeker een grote soeppan bevatten. Bijvoorbeeld voor het maken van een krachtige bouillon, een maaltijdsoep met aardappeltjes of erwtensoep. Natuurlijk maak je in een soeppan ook de lekkerste kippensoep, glühwein, ragout of stoofpotten. Als je kiest voor een soeppan en pannenset met een anti-aanbaklaag, heb je nooit last van aangebrande resten. 

  1. Sauspan

Een sauspan heeft eigenlijk dezelfde functie als een soeppan, maar is wat kleiner van formaat. Ideaal voor het bereiden van jus, champignonsaus of andere smaakmakers. Deze pannen zijn tevens voorzien van een schenktuit. Dat is handig, want zo kun je de saus of de dressing rechtstreeks over een gerecht of in een schaaltje schenken. Zonder te morsen!

  1. Crêpe pan

Pannenkoeken bakken voor de kinderen of lekkere crêpes maken? Dat doe je in een daarvoor bestemde pan. We zijn dol op deze zoete lekkernijen, dus een pannenset zou ook zeker een crêpe pan moeten bevatten. Door de anti-aanbakpan blijft het beslag nooit plakken aan de pan en lukken jouw pannenkoeken of crêpes altijd. In deze dunne pan kun je natuurlijk ook de lekkerste pizza’s of hartige aardappelpannenkoekjes maken. 

Retour au blog